måndag 16 februari 2009

Hur skulle världen vara om alla vore som jag



Bloggsynkad av Bums ..
En kaka älskar utmaningar så här har du min värld.
.. här kan du se hans utmaning.

Kakas dualitets värld från fantasi till verklighet


I Kakas värld skulle kärlekens låga brinna, omöjlig att släcka, i själva kärlekshandlingen skulle fröet finnas till allt det goda, som ger dubbelt tillbaka och som är drivkraften till allt givande och skapande. Livet skulle vara dyrbart. Livet skulle också vara en ständig vandring och kamp mot nya insikter. Världen skulle vara full av symbolik. Alla skulle gå omkring som ett litet barn med ett bubblande inre. Gränsen mellan gråt och skratt skulle vara hårfin.

. . . . . . .

Världen skulle inte alltid vara harmonisk, den skulle föra en kamp mot sin dualitet. Ett ifrågasättande av sin egna val. En inre dialog skulle vara närvarande. Livet skulle vara en ständig vandring över skyhöga berg och djupa vackra dalar, det är det som får en kaka att älska livet. Och mellan höjd och djup skulle savannen stå där och sprida sin oro med sitt tomma budskap, inget motstånd. Att hitta balansen mellan djup och höjd är en sak, men att stanna där skulle vara ack så farligt i en kakas värld. Alla kakor behöver utmaningar för att känna sitt inre, för att känna livet. Den lugna trygga världen är bara en dröm ändå behövs den i Kakas värld mer än vad hon förstår.

. . . . . . .

Musik, de vackraste toner och sång skulle förena oss samman åtminstone driva på din lust. Alla slags musik. Drömmarna skulle ha en stor plats. Drömstunder skulle inrättas dagligen. Lusten över att skapa skulle göra att många projekt startade men om alla vore som kaka skulle alla projekt inte bli klara utan bara en dröm. I skrivandet skulle drömmar och känslor präntas ned och textmassorna växa.
Bilden skulle tala till dig och du skulle alltid leta ögonblicket som fångade känslan.

. . . . . . .

Naturen och du skulle vara ett och ni skulle leva mycket nära. Den skulle tala till dig och ge dig enorm rikedom och vishet. Alla skulle arbeta med sina bara händer och bruka den bruna jorden som skulle vara en del av ditt levebröd. Bladen på träden skulle rassla för dig när vindpusten kom, solstrålarna skulle tränga sig igenom och kasta solkatter på dig. Den skira gröna grönskan om våren skulle göra dig hänförd och ge dig nya krafter, år efter år. Fåglarna skulle sjunga för dig, finnas runtom dig och finna ro som övriga djur gör. Regnet skulle vattna dig och den törstiga jorden. Snöriket skulle bädda in dig med förtret, glädje och skänka ro. Alla årstiderna skulle vara en del av ditt livs mognad.


. . . . . . .

Skulle du bli arg så skulle det vara välförtjänt. Du skulle säga precis det du tyckte, du skulle vara väldigt bestämd och envis. Du skulle inte köpa halvsanningar men du skulle sträva efter att lösa problemet. Ditt tålamod skulle vara långt och utsättas förmånga prövningar, skulle det ta slut då tar det slut direkt och då finns det ingen återvändo. Kaka har stängt dörrar i sitt liv hon aldrig öppnat upp mer. Kaka lever i en värld där hon kan framkalla mycket irritation och det gör hon helst då hon vandrar på den motståndslösa och innehållslösa savannen.

. . . . . . .

Alla klockor skulle vara ett ständigt stressmoment, du skulle alltid vara sen vart du än ska och du skulle ha glömt alla ursäkter du kommit med till din chef och alla runt omkring dig under alla dessa år. Den industriella världen och de 24 timmars dygnet skulle ständigt vara din ovän och sömnoreda. Du skulle alltid längta efter dagliga rutiner. Lojalitet skulle lukta illa och inofficiella ledare skulle ifrågasättas. Avund och missunnsamhet skulle du stolt se förbi. Ärliga och goda avsikter skulle driva dig till ett bra resultat.


. . . . . . .

Alla hastighetsskyltar skulle förstöra din bilkörning som ger en ojämn och okoncentrerad körning. Du skulle älska att köra bil och ha drömmar om att ta MC kort. Du ska ha en familj som skulle tro att du skulle köra ihjäl dig imorgon och du fick ständigt lova ofta att inte göra det, du skulle också ha en familj som inte blir förvånade och som är van att allt händer. Du skulle se alla på vägen som idioter som inte kan köra bil och svära ramsor som kom av sig själv. Du skulle själv veta att du var en idiot med den inställningen och att köra för fort ökar risken för att skada andra. Du skulle prata med din reptilhjärna och fråga varför?
Men du skulle också börja se en förändring till det bättre som smugit sig sakta in.

. . . . . . .

En Kakas basbehov av matintag och sömn skulle ske utifrån hunger och trötthet men oftast så att andra förstår att du äter i alla fall. Lukt, syn och smak skulle reta dina sinnen när du lagade mat. Du skulle avsky att äta ensam. Sex skulle du ha vilt oregelbundet och regelbundet dagligen. Du skulle ha ett stort behov av att känna varm hud och närhet. Du skulle älska hud, beundra den nakna blottade kroppen som är den rena bilden av fysisk attraktion och kärlek men också skåda djupet på insidan av ett människoliv och se det som en dyrbar skatt. Du skulle älska att älska det du har runt om dig. Du skulle ibland fastna och bara sitta och drömma, beundra, bejaka och tacksamt tacka livet.


. . . . . . .

Och ibland skulle du försöka vara en vanlig Svensson, s e p å T V, gå upp i tid, planera din dag, ordna allt praktiskt, tvätta kläder, diska, köra bil lagligt, vara artig, ha ordning och reda och världen skulle vara enormt trist ..

. . . . . . .

2 kommentarer:

akajos sa...

Det låter som en fratfylld och rolig värld att leva i. jag skulle nog trivas bra - om man bortser från alla bilar som swischar förbi :-)

Kaka sa...

Vad roligt att du skulle trivas ;)

(Bil sätter vi inom parentes).

Ja rolig är den!

Den är som stor karusell och så full av underbara upplevelser att man i ibland måste stanna upp och ställa sig i mitten för att inte bli yr.