tisdag 13 maj 2008

En av våra uppgifter är att vara strejkvakt



Idag har vi informerats om vad som händer i Gävleborgs län av vår ombudsman. I de förhandlingar som pågår är arbetsgivaren stenhård, någon sa "ilsk som en röd gris". Vi funderar alla på att rent säga upp oss. Vi tycker att för vårt enorma ansvar, dygnet runt, med försakade semstrar, vikariebrist, vidarutbildningsbrist så får det snart vara nog. Sverige är den stora förloraren, snart vill ingen utbilda sig till ett yrke inom vården då man ska försaka så mycket och ändå inte värderas utifrån det arbete man gör. Florence Nightingales tid är över.. det måste arbetsgivaren förstå.

Vårt varsel och strejk går mot sitt slut, vi ska vara i tjänst den 16/5 kl 08:00, ett nytt varsel är lagt den 20/5 då det blir större problem, fler hälsocentraler och jourer blir utan sjuksköterskor, det blir bara läkarna kvar. En strejk kan faktiskt vara så, man skapar nya problem för arbetsgivaren som tror sig ha löst problemen på kort sikt, man skapar oro. Det var någon som sa idag, varför inte be att metalls alla medlemmar som är produktiva gå med oss, för att göra det extra kännbart. Himla smart.

Idag har vi lämnat in ett svar till Ljusnan på Knapps nedvärderande och felaktiga artikel ang vår lön och löneutveckling. Det finns en anledning varför hon jämför från 1995 fram till nu. För mellan 1995 - 2000 var det en mkt bra löneutveckling för berörda kategorier men lönerna var grymt dåliga innan. Efter 2000 är löneutveckling så låg att det finns inget rim och reson i det hela.

Tidigare inlägg:

Inga kommentarer: