torsdag 22 maj 2008

"Förbjud fotografering av små barn"

Jag kommenterar Dan Benchetrit artikel i Expressen där han vill att det ska bli förbjudet att fotografera små barn på allmän plats. Tror han verkligen att det blir bättre då ?? Dan tror att om bilderna (ett barn som leker i en park) kommer på internet så kommer det att locka fram fler pedofiler.

Då är man ju otroligt naiv..


Min första tanke är att hela världen blir bara sjukare och sjukare .. Både offer och förövare. Ju fler murar, ju fler försöker klättra över. Det finns ingen som kan uppnå 100 procentig kontroll av livet och vad vi har runt omkring oss. Fastnar man i sitt kontrollsystem så får man inte göra annat. Det blir inget liv .. Många är redan där.

Vi kan aldrig skydda oss så pass mycket att vi aldrig utsätts för faror. Jag menar på att steget är långt mellan att fota ett barn som leker i en park eller fota ett barn som utsätts- och utnyttjas för sexuella handlingar. Hade jag varit han hade jag polisanmält mannen för att han bett barnet göra olika saker under tiden han fotograferade.

Tror han att en pedofil nöjer sig med ett barn som leker i en park? Knappast ..

Hans beskrivelse är otäck men ganska harmlös, han glömmer alla dessa barn som lever i sjuka familjer och familjemönster eller med andra sjuka vuxna. Där ensamheten, där nattens mörker, där skuggorna aldrig talar för allmänhet, där allt kan fortgå år efter år.. dom barnen finns och är massor.. Dessa barn är kanske morgondagens pedofiler för att dessa pedofiler är oftast offer själva.. dom fick likadan behandling som små.

Alla dessa lagar gör livet bara svårare och svårare att leva. Hur ska vi kunna dra gränser för vilken ålder som inte får fotograferas? Får kameror som är uppsatta i samhället fota små barn, vem tar hand om dom filmerna?

Vem tror du att du möter när du är ute och går? Det syns inte utanpå om du är pedofil, missbrukare, brottsling, psykiskt sjuk.

Det mesta kanske sker hos din granne? Försök och lev med den inställningen istället, så blir livet lite enklare är att istället gå omkring och tro att vi lever i en skyddad verkstad..


Jag är fullständigt emot ett kontrollerande samhälle av individen ..

Inga kommentarer: