onsdag 28 maj 2008

Vårdstrejken avblåses Tor 29/5 kl 10:00

Äntligen ... !!
.. men sjuksköterskorna beskriver strejken som århundradets "flopp".

Nu är det upp till de lokala förhandlarna att få upp lönen och det kan resultera i ingenting.
Här kan du läsa mer om det nya avtalet.

4 kommentarer:

Anonym sa...

jag måste ju säga att jag hade hoppas på ett större lönelyft än det som blev.

Bruno sa...

Hur stort skulle lyftet behövt vara för att göra en majoritet helt nöjd? Visst hade många hoppats på ett större lönelyft, men hur realistisk var en sådan önskan? /Bruno

Kaka sa...

Ett ämne .. två olika kommentarer!!
Härligt med tyckande..
Jag vet varken ut eller in men en sak vet jag .. SVERIGE ÄR DEN STORA FÖRLORAREN på att få kompetent personal inom offentliga sektorn. Det är ett som är säkert!!
Ingen läkare vill stanna i glesbygd eller mindre ort, vi tar hit grekiska och tyska läkare för att någon ska kunna ta hand om pat. Hur länge till vill sjuksköterskorna stanna och vara underbetalda?
Sen läste jag en mycket bra insändare i Expressen idag.. Varför inte säga upp oss ALLIHOPA?? Vi behövs på andra ställen...

Bruno sa...

För många blir lönelyften mycket betydande. En sköterska som intervjuades berättade om ett lyft på 2.600 kr/mån. Hon kan säkert få mer betalt i Norge om hon anser att det är ett gott alternativ. Eller varför inte hellre en nation inom EU som ju numera är öppet? Inget hindrar mer än litet språkkunskaper och initiativförmåga. Jag tycker att EU är bra och att det är bättre att sköterskor och läkare flyttar om de känner sig missnöjda med sin löneutveckling. Då många av dem flyttar hem igen kommer de att ha med sig värdefulla erfarenheter om hur sjukvården fungerar i övriga Europa. -Vad jag förstod var det Vårdförbundet som fick utstå mest kritik. Strejken föreföll litet onödig för många. Jag tror ändå att den var bra och klargörande. Om en strejk har små chanser att lyckas på grund av att motparten inte har de medel som krävs för att göra alla nöjda samtidigt, så får väl strategin omprövas något.