onsdag 14 november 2007

Jag förstår inte!

Född i Norrland är man van det mesta. Även snö. Flera meter hög snö. Snöstorm. Snödrev. Halka. Ishalka. Som ung har alla i norrland prövat vad som händer om man kör med sommardäck och det snöar.

Alla har någon gång skottat och skottat och resultat väntade på sig. Man svor och gjorde ännu ett försök tålmodigt. Totalt omöjligt för att till slut inse endast traktor hjälper eller så tog man skotern. He he ..

Man lär sig och fostras in i ett tänk. Man tänker innan. Man litar inte på någon. I bilen finns utrustning som t.ex. spade, filt, första hjälpen, tändstickor. Mobil laddad.

Om det brister i samhället med snöröjning då kan man förstå och bli heligt förbannad. Men den kan väl inte ta 10 timmar innan den kommer fram? http://www.expressen.se/nyheter/1.925461/det-ar-for-javligt
Och hur tänker då samhället i dessa lands delar. Tänker man överhuvudtaget? Eller lärde man sig något från förra gången??

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jo, jag läste också under kategorin "världsnyheter" (på Google-nyheter förresten) att det hade snöat i Stockholm! Alla nyhetssändningar har också tagit upp denna händelse. Wow! Snö i halva november! Vilken nyhet!

Kaka sa...

Hur har ni det då?
I er landsände växer väl rosorna för fullt .. julrosorna he he.

Anonym sa...

Ja, stadsbor lär sig aldrig...

Kaka sa...

Ena tanken är .. tror man att man äger världen och rår över den?
Andra tanken är har dom ens planerat in snöröjning i sin budget? .. Hjälp vilka virrpannor..