måndag 19 november 2007

Mannens julafton till sista dans

Så kom den efterlängtade festen som innebar gravöl för en organisation som gick i graven och den nya organisationen presenterades och hälsades välkommen. Inom sjukvården är det övervägande kvinnodominerat men inte för att man tänker på det så mycket eftersom det alltid har sett ut så.
Mannen ska vara doktor, chef eller sjukgymnast, kvinnan ska vara vårdande oavsett om hon är sjuksköterska, undersköterska, vårdbiträde, eller rent av doktor och någon ska vara föreståndare.
Mannen ska alltid strykas medhårs. Kvinnan ska vara utan behov. Mannen liknar en liten son i en familj där mormor, moder, systrar alltid beskyddat honom och där han får vad han pekar på, den kvinnliga föreståndaren liknar ofta en 55 årig rysk spion som mannen och de flesta har enorm respekt för. Övriga kvinnorna ska dansa runt mannens ben.
Den trevliga festen skedde i en stor fin lokal med högt i tak, det var ett hav med bord, tallrikar, glas, människor, ord och lukter. Först var det underhållning, sen var det beryktade tal, sen mer underhållning, sen togs borden bort från dansgolvet då musiken började spela. Det var intressant för i lokalen fanns ungefär 80 procent kvinnor och 20 procent män. Vilken julafton för männen som fullkomligen blev jagade och fick dansa varenda dans hela kvällen.

Inga kommentarer: